Fikret Sebilcioğlu Uluslararası Şirketlerin 3. Taraf Etik ve Uyum Riskleri Yönetimi Konferansında Konuştu-18 Ekim 2017

Cerebra CPAs & Advisors Yönetici Ortağı ve TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED ile Etik ve İtibar Derneği – TEİD işbirliğiyle 18 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Şirketlerin 3. Taraf Etik ve Uyum Riskleri Yönetimi Konferansı’nda, üçüncü taraflara ilişkin rüşvet, yolsuzluk ve suistimal odağında etik ve uyum riskleri konusunda konuşma yaptı.

Konuşma sonrasında Fikret Sebilcioğlu ve Altuğ Özgün’ün moderatörlüğünde düzenlenen panelde ise General Electric (GE) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, GSK Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Emin Fadıllıoğlu, Pepsico Genel Müdürü Ahmet Levent Yüksel ve Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez konuşmacı olarak yer aldı.

Fikret Sebilcioğlu konuşmasında aşağıdaki konulara değindi:

- Üçüncü tarafların global şirketler için önemi
- Üçüncü taraf evreni

 

- Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin 2016 Yolsuzluk Algı Endeksi ile ACFE’nin 2016 Küresel Suistimal Raporuna ilişkin genel ve Türkiye özelinde değerlendirme
- Üçüncü taraf riskleri
- Üçüncü taraflardan sıklıkla kaynaklana suistimaller
- Etik ve uyum risklerinin kaynakları
- Nakit rüşvet döngüsü

Panelde etik ve uyum konusunda üye şirketlerin üçüncü taraflarla yaşamış oldukları küresel ve yerel sorunlar, yaratılan çözümler, çıkarılan dersler ve en iyi uluslararası uygulamalar CEO’lar tarafından ele alındı. Konuşmacılar, üçüncü taraflarla yaşanan sorunların yatırım ortamına olan etkilerine de değindi.

 

PAYLAŞ