Fikret Sebilcioğlu 7. Uluslararası Etik Zirvesi'nde Üçüncü Taraf Risklerine İlişkin Sunum Yaptı - 16 Haziran 2017

Yönetici ortağımız Fikret Sebilcioğlu, 16 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 7 incisi gerçekleşen ve TEİD tarafından düzenlenen Uluslararası Etik Zirvesi'nde, Astellas İlaç Şirketi Hukuk Müşaviri ve TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Altuğ Özgün ile rüşvet ve yolsuzluk perspektifinden üçüncü taraf risklerine ilişkin bir sunum yaptı. Sunumun ismi "Bana Kiminle İş Yaptığını Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim!". 
 
Sunuma buradan ulaşabilirsiniz.
 
7. Uluslararası Etik Zirvesi “Sular Çekildikten Sonra”
 
Küreselleşen ve teknolojik gelişmelerle küçülen dünyada, iş süreçlerindeki algı da değişti. Küreselleşmenin doğurduğu gelişmelerin ülkeler, bölgeler hatta şirketler üzerindeki hızlı etkisine kimileri ayak uyduramadı ve iş dünyasında genel anlamda verimlilik ve kalite artarken diğer yandan etik krizler meydana geldi. Dünyanın önemli şirketlerinde yaşanan fırtınalar ve onların küresel ekonomiyi etkileyebilecek bir tufana dönüşümü, büyük şirketlerin aldığı önlemleri arttırması ve potansiyel riskleri daha iyi tanıması sonucunu doğurdu.
 
Bu sene, Uluslararası Etik Zirvesi’nin 7. yılında, dünyaca ünlü şirketlerin yaşadıkları etik krizlerin ardından, normal hayat akışına dönerken yapılması gerekenler, iş dünyasının tecrübeli yöneticileri ile tartışıldı. Etik krizlerin verdiği hasarın tekrarlanmamasına yönelik çalışmaların yanı sıra, potansiyel bir suistimalcinin, “fırtınayı çıkaran adam”ın profiline, kriz sonrasında liderlerin ve üst düzey yöneticilerin bu süreci yönetirken göz önünde bulundurmaları gereken hususlara değinildi. Kriz sonrasında, şirket etik politikalarının gözden geçirilmesini, her şey normale dönerken iletişim ve itibar yönetiminin nasıl olması gerektiğini örnekleriyle beraber incelendi, uyumun her alanda hâkim olduğu bir iş dünyasının nasıl hayata geçebileceği tartışıldı. 
 
Daha fazla bilgi için www.etikzirvesi.com
 
 
PAYLAŞ