Cerebra "Ekonomi Gazeceteciliği İçin Kurumsal Yönetim El Kitabı"nın Hazırlanmasında Katkıda Bulundu - Eylül 2011

Cerebra Ortağı ve TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu'nun da bulunduğu Kurumsal Yönetim ve Ekonomi Gazeteciliği Çalışma Grubu Ekonomi Gazeteciliği İçin Kurumsal Yönetim El Kitabını hazırladı. 

Ekonomi dünyasının yakın ilişki içerisinde olduğu ekonomi medyası, teknolojik yenilikleri de kullanarak her geçen gün kapsam ve etkisini arttırıyor. Ekonomi gazetecisi kurumsal yönetim ilkelerinin oluşturmayı hedeflediği adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu yönetimlerin gözetimini bu kuruluşların ilişki içerisinde olduğu tüm paydaşlar adına yaparken, kurumsal yönetim anlayışının iş dünyasına, yatırımcılara ve geniş anlamda topluma yayılmasında anahtar bir rol oynamaktadır.

Yeni yasa ve düzenlemeler ile, başta şeffaflık ilkesi olmak üzere, tüm kurumsal yönetim ilkelerinin yeni bir anlayış ile ele alınması gereken bir döneme giriyoruz. Bu dönemde ekonomi gazetecisinin haber ve yorumlarında uluslararası düzeyde kabul gören kurumsal yönetim ilkelerini bir değerlendirme aracı olarak alan, bu prensipleri baz alarak sorgulayan, öneriler geliştirebilen bir donanımda olması hepimizin ortak hedefidir. Projeyi, bu kapsamda yayınları hazırlarken ki amacımız, bir tarafta doğru bilgiyi, doğru zamanda ve tüm detayları ile kamuoyuna aktarma görevini üstlenen ekonomi gazetecilerinin çalışabileceği uygun ortamı hazırlamak, diğer yandan bu önemli görevi yerine getirirken kendilerine bilgi, tecrübe ve uluslararası standartlarda örnekler ile yardımcı olmaktır.

Toplumu bilgilendiren, yönlendiren ve karar alma noktasında etkinliğini her geçen gün arttıran ekonomi gazetecilerinin haber, yorum ve değerlendirmelerinde kurumsal yönetim perspektifini etkin bir şekilde yansıtması, yaşanan yönetim sorunlarının temellerinin anlaşılması, teşhisin konulması ve düzenleyici önlemlerin alınması noktasında büyük önem taşımaktadır. Ayrıca çalışmalarını bu doğrultuda yerine getiren ekonomi gazetecilerinin, kurumsal yönetim anlayışının iş dünyasına, yatırımcılara ve geniş anlamda topluma yayılmasında anahtar bir rol oynayacağı açıktır. 

Günümüzde yaşanan birçok yönetim sorununun, kurumsal yönetim uygulamalarının eksikliğinden kaynaklandığı bir gerçektir. Bu nedenle ekonomi gazetecilerinin kurumsal yönetim felsefesini iyi anlaması ve bu anlayışı haber, yorum ve değerlendirmelerinde somut bir şekilde ortaya koyması kurumlara ve genel anlamda ekonomiye katkı sağlayacaktır. 

22 Eylül 2011, Kurumsal Yönetim ve Ekonomi Gazeteciliği Lansman Toplantısı

22 Eylül tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıya ekonomi dünyası temsilcileri, düzenleyiciler, akademisyenler ve ekonomi medyası temsilcileri katıldı. Açılış konuşmalarını SÜTAŞ Yönetim Kurulu ve TKYD Başkanı Muharrem Yılmaz, Ekonomi Gazetecileri Derneği Denetim Kurulu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fikri Türkelve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen'in yaptığı toplantıya özel sektör temsicileri, ekonomi gazetecileri, akademisyen ve düzenleyicilerin yansıra bölge ülkelerden ve ABD'den uzmanlar katıldı.

Kurumsal Yönetimin Türkiye'de özel ve kamu bütün kurumlarca ana ilkeleriyle benimsenmesi, yerleşmesi, doğru uygulanması için önderlik ve yol göstericilik yapmak misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından hazırlanan "Ekonomi Gazeteciliği için Kurumsal Yönetim El Kitabı” ve "Ekonomi Gazetecisi El Kitabı” yayınlarının tanıtıldığı program eğitim ve seminer faaliyetler ile devam edecek.

PAYLAŞ