Gündem

Fikret Sebilcioğlu Bilgi Üniversitesi-ACFE Türkiye Ortak Etkinliğinde Konuşmacıydı

Cerebra
Haber

Cerebra Yönetici Ortağı Fikret Sebilcioğlu’nun panelist ve moderatör olduğu etkinlikte “Çalışan Suistimallerinin Şirketler Üzerindeki Etkileri ile Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Çözüm Önerileri” konuşuldu.

Cerebra Yönetici Ortağı Fikret Sebilcioğlu’nun panelist ve moderatör olduğu, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi İş Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği (ACFE Türkiye) İşbirliği ile “Suistimal Farkındalık Seminerleri-Üniversite Buluşmaları” kapsamında “Çalışan Suistimallerinin Şirketler Üzerindeki Etkileri ile Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Çözüm Önerileri” paneli, 6 Nisan 2016 çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İş Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Eriş ile ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Başkası Murat Oltulular yaptı. Panelde konuşmacılar:

Fikret Sebilcioğlu, CFE, SMMM – Cerebra Muhasebe Denetim Danışmanlık Ortağı, ACFE Türkiye YK Üyesi, TEİD YK Üyesi, TKYD Üyesi (Moderatör)
Doç. Dr. Gül Okutan Nilsson – İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
Gökhan Bozkurt, Avukat – Paksoy Hukuk Bürosu Ortağı, TEİD Üyesi
Cengiz Gümüştüs, CPP, CFE – Esfor Güvenlik Danışmanlığı A.Ş. Kurucu Ortağı, ACFE Türkiye YK Üyesi

Panelin Konusu
Association of Certified Fraud Examiners (ACFE)’nin küresel suistimal çalışması, bir şirketin her yıl gelirinin %5’ini suistimal nedeniyle kaybettiğini göstermektedir. Ayrıca çoğu suistimal verimlilik kaybı, itibar kaybı ve buna bağlı olarak iş ve müşteri kaybı gibi dolaylı maliyetlere de neden olmaktadır. Kuruluşları etkileyen suistimal türleri çok çeşitli olsa da, özellikle “Çalışan Suistimalleri” ile yaygın olarak karşılaşılmaktadır. Çalışan suistimali, çalışanın işveren kuruluşa ait varlıklarını kasti olarak kötüye kullanması ya da zimmetine geçirmesi yoluyla kişisel zenginliğe ulaşmak için mesleğini kullanması olarak tanımlanabilir. Bu etkinlikte, çalışan suistimallerinin şirketler üzerindeki maddi ve maddi olmayan etkileri irdelenecek, suistimal ile nasıl mücadele edileceğine ilişkin çözüm önerileri etik ve uyum programları, kurumsal yönetim, iç kontroller, iç ve dış denetim perspektiflerinden değerlendirilecektir.

Öne Çıkanlar