Ekibimiz

Gizem Taştemel Dinçkan

Gizem Taştemel Dinçkan

CFE, Müdür
Suistimal Önleme, İnceleme ve Uyum

Profesyonel Tecrübe ve Uzmanlık 

Gizem Taştemel suistimal inceleme ve elektronik veri alanlarında 10 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Cerebra’da Suistimal Önleme, İnceleme ve Uyum Bölümü’nde müdür olarak görev yapmaktadır. 

Adli muhasebeci ve suistimal inceleme uzmanı olarak Gizem Taştemel, çok çeşitli sektörlerde rüşvet, yolsuzluk, varlıkların kötüye kullanılması, hileli mali tablolar gibi iddialara ilişkin soruşturmaları yürütmekte ve yönetmektedir. Ayrıca elektronik veri kaynaklarının incelemesi ve analizi konusunda uzmanlaşmış olup, Cerebra’da elektronik veri konularına liderlik etmektedir. 

Gizem Taştemel, delil toplama, elektronik keşif, veri analitiği, şüpheli veya tanıkların sorgulamaları, elektronik verilerin incelenmesi, finansal işlemlerin analizi, suistimal risk yönetimi perspektifinden şirketlerde önleyici ve tespit edici suistimalle mücadele kontrollerinin geliştirilmesi gibi geniş bir yelpazedeki konulara liderlik etmiştir. Ayrıca elektronik veri incelemesine (veri kaynağının hukuki uygunluk çerçevesinde kopyasının alınması, verinin incelemesi, verinin delil zinciri bozulmadan sürecin yönetimi, veri envanteri ve veri imha uygulaması) güçlü bir şekilde odaklanmıştır. 

Çeşitli profesyonellerden oluşan ekipleri yönetmiş; müşteriler, avukatlar ve adli bilişim uzmanları gibi farklı ekipler arasında uygun koordinasyonu sağlamıştır. Ayrıca, uluslararası hukuk firmaları ve Türk şirketleri ile yakın çalışarak, karmaşık ve aynı zamanda birden fazla yetkinlik gerektiren e-keşif projelerine destek olmuştur.  

 

Unvanlar 

Suistimal İnceleme Uzmanı (CFE) 

 

Dernek Üyelikleri  

Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği (ABD) – Üye 

Türkiye İç Denetim Enstitüsü – Komite Üyesi 

 

Eğitim 

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü